In Okategoriserade

När man skall resa så krävs inom Europa ett gällande EU covid vaccinationsbevis med QR kod som man kan ladda ner med Bank-id från ehälsomyndigheten.

Om man inte har vaccinationsbevis behövs en aktuell testning – antigen eller PCR. Det varierar vilken test och hur lång tid innan inresa som testen måste tas mellan olika länder – information finns på coronapassport.se

Askimsklinikens tester är godkända av ehälsomyndigheten och alla kan få ett EU-godkänt certifikat med QR kod efter testning hos oss. Som tidigare kan vi erbjuda PCR test med svar samma dag om provet tas på förmiddagen före kl 10 – Antigen test svar inom 20 minuter. Intyg utfärdas så snart svaret är klart. 

Hämta svar

För PCR test

  1. Kom till mottagningen och hämta QR kod intyget så snart svaret är klart. 
  2. Logga in på direkttest.se med Bank-id och ladda ner ert intyg.
  3. KIVRA användare får intyget automatiskt i sin egen brevlåda. 

För Antigentest

  1. Invänta QR kod intyget (20 min)
  2. Logga in på direkttest.se med Bank-id och ladda ner ert intyg.
  3. KIVRA användare får intyget automatiskt i sin egen brevlåda. 

För de som inte har Bank-id fungerar endast alternativ 1. Ehälsomyndighetens intyg kan ej skickas på email som pdf utan måste laddas ner eller hämtas på mottagningen. 

Vi kan som tidigare skicka pdf med våra egna intyg som så vitt vi vet, ännu så länge godkänns, men som i avsaknad av QR kod inte kan laddas upp mot andra länders hälsomyndigheter innan resa.