In Okategoriserade

Kvantitativ antikroppsanalys av Covid-19 vid Askimskliniken

Life Genomics erbjuder analys med kvantitativ antikroppsbestämning för covid-19 och dess Spike-protein. Detta görs med Roche Diagnostics analysmetod Elecsys® Anti-SARS-CoV-2

Detta nya test från Lifegenomics laboratorium som vi samarbetar med gör det inte bara möjligt att se huruvida man har antikroppar (POSITIV eller NEGATIV) mot ”spike proteinet” hos Covid-19 utan man får dessutom ett värde på hur mkt antikroppar som kroppen har bildat. Alla vaccin som används i Sverige är baserade på spike proteinet. Detta protein finns på ytan av viruset och därmed har antikroppar mot spike proteinet förutsättningar att kunna neutralisera viruset. En enskild person kan med ett kvalitativt test följa sin nivå av antikroppar mot Covid-19 vid upprepad provtagning.

Betydelsen av att veta mängden antikroppar efter sjukdom eller vaccination är ännu inte vetenskapligt klarlagd. Ingen vet med säkerhet korrelationen mellan förekomst av antikroppar (= immunitet), smittspridning, sjukdom eller sjukdomens svårighetsgrad. Det finns dock en framväxande kunskap som visar att vaccination och därmed uppkommen immunitet ger skydd mot svår sjukdom och smittspridning i samhället. Det innebär inte att en person som vaccinerat sig eller har påvisade antikroppar kan bortse från rekommendationer om hur vi skall bete oss för att undvika smittspridning. Det finns fortfarande enskilda vaccinerade som kan sprida smitta och de som får svår sjukdom. Så för sin egen hälsas skull och av hänsyn till varandra skall man inte bara vaccinera sig utan också följa de rekommendationer som gäller för närvarande.

Covid-19 testning vid Askimskliniken (för de som är friska och tex skall resa)

Intyg + QR kod via e-hälsomyndigheten.

PCR test 1700 SEK  – svar och intyg samma dag om prov före kl 10:00

Antigen test 700 SEK – svar och intyg inom 20 minuter

Antikropps test 700 SEK – svar POS/NEG inom 20 minuter

Kvantitativ Antikroppstest 750 SEK – svar 2-4 dagar