In Okategoriserade

CORONAPASSPORT

Många länder kräver att inresande testats negativt för covid-19, men reglerna är inte enhetliga och kan ändras med kort varsel. Resandet blir utmanande och förenat med risken att inte komma fram, eller hamna i karantän.

www.coronapassport.se når man enkelt till uppdaterad information, land för land, som finns hos UD och IATA. Askimskliniken arbetar med Coronapassports ackrediterade laboratorium som nu tagits över av Life Genomics som är ackrediterat enligt ISO 15189 hos myndigheten Swedac.

Prov för aktiv infektion tas av medicinsk personal på kliniken, varefter det transporteras till Life Genomics laboratorium i Göteborg. Svar rapporteras till kliniken samma dag eller senast dagen därpå. Vid negativt test utfärdar kliniken friskhetsintyg på engelska åt kunden.

Testet vänder sig främst till resenärer, men kan även passa dem som vill förvissa sig om smittfrihet för att de ska träffa personer i riskgrupp, eller återvända till exempelvis sin arbetsplats efter ledighet eller annan bortavaro.

Klinikerna inom Coronapassport erbjuder en kontrollfunktion där de som testar sig för covid-19 ges möjlighet att verifiera äktheten på labbsvaret. 

Vi erbjuder PCR tester med svar samma dag 2200 Kr men har också en express möjlighet med svar inom 4 timmar 3800 kr. Antigen tester kostar 900 kr Antikroppstest IgG och IgM kostar 900 kr.